Symbaroum: Seikkailuja Davokarin varjoissa

Matka Thistle Holdiin

“Tuolla se häämöttää pojat, Thistle Hold. Kohta saamme huurteiset eteen ja kunnon lämpimän aterian. Minä tarjoan.” Kapteeni huudahti reippaammin kuin miltä hänestä tuntui. Vuorten ylityksen jälkeen seurue oli matkannut Yndarokseen Kapteenin perheen luo.

Lepo oli kuitenkin ollut lyhyt. Heti seuraavana päivänä saapumisen jälkeen lähetti oli tuonut Kapteenille osoitetun kirjeen. Kirjeen kirjoittaja oli Kapteenin vanha armeijakaveri Ordo Magican mestari Vernam, joka oli sodan jälkeen asettunut Thistle Holdiin. Vernam oli nähnyt pahaenteisen enneunen Kapteenista ja aneli Kapteenia matkustamaan luokseen viipymättä. Koska epäonnistunut retki etelään oli syönyt lähes kaikki Kapteenin varat, pikainen lähtö kohti Davokarin metsän laidassa sijaitsevaa uudisasutusta oli ollut ilmiselvin ratkaisu. Kenties pohjoinen tarjoaisi uusia mahdollisuuksia. Kapteeni katsahti ympärilleen, hän järjestäisi perheensä pois tästä Yndaroksen laitakaupungin rötisköstä tai kuolisi yrittäessään. Hänen vaimonsa oli tuttuun tapaansa katsonut miestään hellästi, suudellut ja hieman pelkoa ja surua silmissään toivottanut turvallista matkaa. Nainen tiesi että Kapteenin oli lähdettävä. Kenties he tapaisivat vielä. Kenties joskus vielä Kapteenin ei tarvitsisi lähteä.

matka.png

Matka oli kulkenut Auringon kirkon hallitseman Templewallin kaupungin ohitse, mutta seurue ei ollut pysähtynyt kuin nukkuakseen. Vernamin sanat painoivat Kapteenin mielessä ja hän hoputti Thamonia ja Turia eteenpäin.

“Paikka näyttää hyvin suojatulta” arvioi Thamon mittaillessaan katseellaan Thistle Holdin paalumuuria heidän kävellessään kohti kaupungin etelälaidan porttia, “mikä tuo valoa loistava torni oikein on?” hän jatkoi osoittaen kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaa tornia, jonka huipulla loimottava valo läpäisi illanhämyn helposti.

“Toivottavasti se on jotain joka tarjoaa levon kipeille polvilleni ja kylmän oluen huulilleni” Kapteeni murahti. “Varmaan jonkinlainen majakka jonka avulla paikka on helpompi löytää.”

“Kuka tämän rakensikaan ei selvästi ole typerys. Davokarin kanssa ei koskaan voi olla liian varovainen.” Thamon vastasi. Kapteeni oli kuulevinaan kaihoa barbaaritoverinsa äänessä. Kapteeni ja hänen matkansa olivat vieneet Thamonin kauas pois oman kansansa mailta ja nuorukainen ei ollut nähnyt kotimaataan moneen vuoteen. Barbaari ei koskaan ollut selittänyt tarkkaan miksi oli päättänyt poistua heimonsa parista, eikä Kapteeni ollut kysynyt. Ehkäpä jonakin päivänä. Selvästi nuori metsästäjä kuitenkin kaipasi Davokarin metsää ja sen lehtikattoa jonka alla Zarek-heimo asui Volgoma-järven pohjoispuolella.

“Olen kuullut että paikan rakensi yksi onnekas paskiainen joka onnistui parantamaan kuningattaren äidin sai palkkiokseen tämän alueen ja tarpeeksi rahaa rakentaakseen Thistle Holdin. Pormestari Nightpitch, sillä nimellä hänet nykyään tunnetaan.” Kapteeni pohti “En kyllä tiedä kuka hullu haluaisi asua näin lähellä Davokaria jos puoletkaan siitä mitä olen kuullut siitä paikasta pitää paikkansa.”

“Davokarissa on varjonsa, mutta ainakaan Karvostin ympäristö ja Zarekkien maat eivät ole hullumpia paikkoja asua. Ainakaan vuorten eteläpuoleen verrattuna” Thamon virnisti surumielisesti. “Mutta voin kuvitella että Davokarin asukkaat eivät katso hyvällä teidän kalpeanaamojen asutusta näin lähellä metsänlaitaa. Parempi siis rakentaa kunnon muurit ympärille.”

“Jokatapauksessa mielummin tuolla paalutuksen sisäpuolella kuin siinä telttakylässä jonka juuri ohitimme” Kapteeni tokaisi, “se paikka haisi epätoivolta.”

Seurue oli tosiaan ohittanut aiemmin rähjäisen telttakylän, joka oli kasvanut Thistle Holdin eteläpuolelle. Kapteenin kysyttyä rähjäiseltä jalattomalta keräjäläiseltä mikä paikan nimi oli, oli tympeäkasvoinen mies tokaissut “Mustanummi”. Edes kolikon kilahdus ei ollut poistanut epätoivoa miehen silmistä.

“Mielummin kuolen miekka rinnassani kuin päädyn tien varteen kerjäämään, se on vissi” mutisi Kapteeni itsekseen jatkaessaan matkaa kohti Thistle Holdin porttia.

Thistle.png

Comments

Mordjinni Mordjinni

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.