Symbaroum: Seikkailuja Davokarin varjoissa

Pedon merkki

Kapteeni kirosi ja hamuili miekkaansa mustiin pukeutuneiden hahmojen astuessa talliin. Aina kun tuntui siltä että asiat menisivät hieman paremmin, ne menivätkin päin helvettiä.

Pitkän matkansa päätteeksi Kapteeni, Thamon ja Tur olivat illansuussa päässeet sisään Thistle Holdiin ilman ongelmia portilla sisäänpääsymaksun maksamalla ja saaneet ohjeet mestari Vernamin akatemian löytämiseksi. Thistle Hold oli osoittautunut uudeksi, puhtaaksi ja älykkäästi rakennetuksi paikaksi ja Kapteenin täytyi myöntää että esimerkiksi Yndarokseen verrattuna paikka vaikutti viihtyisämmältä. Toki sisäänpääsemiseksi vaadittu maksu oli ollut sen verran korkea että tähän paikkaan ei kannattanut ihan tyhjätaskuna tullakaan.

Kaikki oli jatkunut suunnitelman mukaan. He olivat löytäneet helposti oikean kadun ja olivat pääseet jo mestari Vernamin akatemian ovelle asti. Kapteeni oli jo miltei tuntenut maittavan muhennoksen maun kielellään ja pehmeän nojatuolin takamuksensa alla ja sitten pikkutyttö oli törmännyt häneen ja asiat olivat hieman mutkistuneet.

Mustaviitta.png

Pikkutytön perässä oli ollut monta mustiin pukeutunutta miestä, jotka olivat vaatineet Kapteenin takana piilotellutta, pelokasta tyttöä itselleen. Tyttö oli höpissyt jotain, mutta Kapteenin huomio oli ollut miehissä jotka julistivat haluavansa tytön “Mustaviitta Baumelon nimeen”. Kapteeni oli tehnyt vaikean valinnan ja vastustanut kirkon inkvisiittoreita, koska jokin miesten käytöksessä oli herättänyt hänen epäilyksensä. Lopulta tilanne oli kärjistynyt nopeaksi taisteluksi. Kapteenin seurue oli onneksi onnistunut voittamaan vastustajansa ilman suurempia vammoja ja mustatviitat olivat perääntyneet haavojaan nuollen ja uhkauksia sadatellen. Tyttö oli tietenkin pötkinyt pakoon heti kun taistelun alussa tytön takana piilotellut Tur oli päästänyt hänestä irti, joten koko kahakan syy oli jäänyt hämärän peittoon.

Taistelun jälkeen kolmikko oli saanut vakuuteltua mestari Vernamin taloudenhoitajan avaamaan oven ja he olivat viimein perillä määränpäässään. Ja se oli hetki kun kaikki oli todella mennyt päin helvettiä. Mestari Vernam nimittäin löytyi työhuoneestaan katosta roikkumassa ja nyljettynä.

Minkäänlaista selvää selitystä taloudenhoitaja ei osannut tilanteeseen antaa. Kaikki oli ollut suhteellisen normaalisti. Mestarin luona oli vieraillut muutamia vieraita, joskin Kapteenin ja muiden yllätykseksi yksi vieraista oli mitä ilmeisemmin ollut haltia. Vaikka taloudenhoitaja ei haltioita kohtaan tuntemaansa inhoaan peitellytkään sai kolmikko käsityksen että tämä ei ollut ensimmäinen kerta. Kaupunginvartio saapui paikalle ja kuulusteli seuruetta kadulla tapahtuneesta taistelusta, sekä mestari Vernamin kohtalosta. Mitä ilmeisimmin samankaltaisia nyljettyjä kuolonuhreja oli löytynyt vähän ajan sisään useampia. Lopulta vartiosto määräsi seurueen ilmoittautumaan kaupunginvartioston päällikölle Marvellolle aamunkoitteessa lisäkuulusteluja varten.

Marvello oli kuullustellut kolmikkoa aikansa, mutta oli ilmeisesti ymmärtänyt että Kapteenin seurue oli vain sattunut väärään paikkaan väärään aikaan. Loppujenlopuksi Kapteeni ja kumppanit olivat päässeet tapaamaan itseään kaupungin pormestari Nightpitchia. Murhia oli ollut lukuisia ja pormestari hieman asiaa puntaroituaan oli määrännyt kolmikon selvittämään Nylkijänä tunnetun murhaajan henkilöllisyyden. Seurue oli vieraillut ruumishuoneella ja Ordo Magican tornilla ja saaneet tietää että on olemassa pimeitä rituaaleja joilla murhaaja kykenee pukeutumaan nylkemiensä henkilöiden nahkaan. Lisäksi kävi ilmi että mestari Vernamin murhan paljastumista seuranneena yönä mestari Vernam oli vieraillut Ordo Magican tornin kirjastossa ja varastanut kirjan jossa käsiteltiin rituaalia jolla maagiset siteet saataisiin katkaistua.

Thistle Holdin kuolemansyyntutkija oli osoittautunut kutakuinkin epäpäteväksi kaveriksi ja uhrien määrän lisäksi hän ei ollut kyennyt auttamaan tutkimuksissa.

Juuri kun johtolangat olivat näyttäneet johtavan umpikujaan oli kaupunginvartioston lähetti juossut läähättäen paikalle ja pyytänyt seurueen kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalle tallille. Nylkijä oli iskenyt jälleen.

“Tehkää

Comments

Mordjinni Mordjinni

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.